Het MKB


Wel of niet personeel aannemen? Dat is een zeer belangrijke vraag voor veel starters en andere Zelfstandigen zonder Personeel bij sterk toenemende omzet; en wanneer dan precies? Een belangrijke stap ook, want met personeel werken is niet simpel. Uw bedrijf verandert natuurlijk flink als u niet meer alleen werkt. Dat biedt kansen, maar er zijn ook valkuilen en andere gevaren. Daarover geven wij u graag informatie. En Twijnstra Administraties kan u helpen om zaken goed op te lossen.

U wordt, wanneer u personeel aanneemt, deel van het Midden- en Klein Bedrijf; allereerst tot het Kleinbedrijf, want u zult niet direct erg veel personeelsleden hebben. MKB is de in ons land gebruikte afkorting voor Midden- en Kleinbedrijf. KMO (Kleine of Middelgrote Onderneming) heet het in Vlaanderen. Het MKB loopt tot ongeveer 250 werknemers. Bij ons vallen daar bijna alle ondernemingen onder.

Het MKB beslaat dus het grootste deel van alle bedrijven in Nederland. Het Midden- en Kleinbedrijf was in 2006 zelfs goed voor bijna 60% van onze bedrijfsomzet. Wij zijn thuis in de veelzijdigheid van het MKB, zoals in handel en dienstverlening: de bakker, de slager, de bouw, de tegelzetter, het schoonmaakbedrijf, de kinderopvang, de kledingbranche; van vele markten thuis. Heeft u over deze informatie vragen, dan kunt u altijd met Twijnstra Administraties contact opnemen.

Hieronder vindt u enkele teksten over het starten van een eigen MKB-onderneming; deze teksten komen van de website van ZZP Nederland en wij hebben die voor u bewerkt. Klik op de betreffende tekst om verder te lezen.

maak eerst een plan
praat met een kritisch iemand
startende ondernemer
starten vanuit een uitkering
opdrachten verwerven
administratie voor MKB-ers
BTW berekenen
aftrekbare onkosten
belastingaftrek
geen opdrachten?

 

 Twijnstra Administraties: degelijk, betrouwbaar, nuchter en betrokken!

Copyright 2014 Twijnstra Administraties All Rights Reserved