Accountantsverklaring


Meestal is een accountantsverklaring voor een onderneming niet verplicht; dat is maar goed ook, want het brengt alleen maar onnodig hoge jaarlijkse kosten met zich mee. De verklaring is niet nodig voor een eenmanszaak en een Vennootschap onder firma (Vof). Ook voor een ‘kleine’ Besloten Vennootschap (BV) geldt geen verplichting van de accountantsverklaring.

geen verplichting van de accountantsverklaring:

voor de eenmanszaak/ZZP-er
vennootschap onder firma (Vof)
kleine besloten vennootschap (BV)

Maar in welke situaties heeft u als ondernemer wel een accountantsverklaring nodig? Dat is enkele gevallen: bijvoorbeeld vanwege de grootte van uw Besloten Vennootschap of als er een statutaire en/of juridische verplichting geldt. Ook bij een kredietverlening of mogelijke subsidieverstrekking is de verklaring vaak nodig. De bank of kredietverlener wil een (grotere) zekerheid voor de verstrekking van het geld. Zeker in deze economisch zware tijden. En verstrekkers van een subsidie zijn vaak gebonden aan de regels van de Europese Unie; die vraagt vaak ook om een accountantsverklaring.

wel een verplichting van de accountantsverklaring:

vanwege de grootte van uw Besloten Vennootschap
om een statutaire en/of juridische verplichting
op verzoek van een bank- of kredietverstrekker
op verzoek van de verstrekker van een subsidie

Wij onderhouden een nauwe relatie met een accountantsorganisatie; die kan via ons voor u de accountantsverklaring verzorgen. Maar dat zou natuurlijk ook wel in samenwerking met uw eigen accountant kunnen. Twijnstra Administraties helpt u daarbij graag, zodat de zaken voor u goed en conform de voorwaarden geregeld zijn.

 

 Twijnstra Administraties: degelijk, betrouwbaar, nuchter en betrokken!

Copyright © 2014 · Twijnstra Administraties · All Rights Reserved